![Syrop glukozowy](/upload/gr576/blog//OIG.jpg)
![syrop glukozowy zdrowy do pieczenia](/upload/gr576/blog//OIG-FN5wuFXgKIBwff6.jpg)
Syrop glukozowy
Syrop glukozowy jest zagęszczonym roztworem wodnym, który powstaje w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi z ziemniaków, pszenicy lub kukurydzy. Zawiera głównie glukozę, a także maltozę i dekstryny. Syrop glukozowy ma właściwości słodzące, wiążące, spulchniające i sklepiające, dlatego jest często stosowany w przemyśle spożywczym do produkcji wyrobów cukierniczych, słodyczy, napojów i pieczywa. Syrop glukozowy wpływa na poziom cukru we krwi i dostarcza energii organizmowi. Nie zawiera glutenu i nie powoduje krystalizacji produktów, do których jest dodawany.
![syrop glukozowy do sportowych przekąsek](/upload/gr576/blog//OIG-w8NzSi3HDaUz.jpg)
![syrop glukozowy do sportowych przekąsek](/upload/gr576/blog//OIG-w8NzSi3HDaUz.jpg)
gavital